- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Teatru clasic remixat și spectacole cu atitudine la EXCELSIOR TEEN-FEST
Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.
EXCELSIOR TEEN-FEST înseamnă nouă zile de festival, peste 50 de evenimente, dar în același timp înseamnă o stare de spirit, un spațiu al creativității și al empatiei, al energiei debordante și al visurilor îndrăznețe. Tinerii vor regăsi acest univers în spectacolele de teatru profesionist dedicate lor, prezentate în perioada 30 septembrie – 8 octombrie.
Reborn Classicsîi va aduce pe adolescenți față în față cu titluri cunoscute din dramaturgia clasică, recitite și reinterpretate în cheie regizorală modernă. Printre acestea, se vor întâlni cu povestea lui Hamlet care va pulsa pe beat-ul underground al trupei SUBCARPAȚI, cu cea a eternilor îndrăgostiți Romeo și Julieta, revigorată și transpusă în ritmul alert al prezentului, cu Deșteptarea primăverii – un adevărat manifest al adolescenței care anunță primii fiori ai maturizării, în acompaniamentul live al trupei FIRMA.
Teen-Attitudeeste despre ei, adolescenții de astăzi, rebeli, neînțeleși, cu un infinit potențial de a iubi, dar și cu o imensă ușurință de a renunța la ceea ce cu o clipă în urmă putea să reprezinte absolutul. Pe scenă vor descoperi personaje asemeni lor, tineri aflați la vârsta descoperirilor și a contradicțiilor, în spectacole precum: Suntrack (În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare) de Radu Afrim – Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu – Teatrul Excelsior, 20 noiembrie, regizat de Eugen Jebeleanu – Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Vandalul, pus în scenă de Andrei și Andreea Grosu – Unteatru, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții, regia Bobi Pricop – Teatrul Național București.
Și pentru că indiferent de unde ar veni, tinerii au aceleași lucruri în comun, ediția din acest an are o deschidere internațională. Trei companii teatrale din Franța, Italia și Polonia vor spune poveștile lor despre ce înseamnă să fii adolescent astăzi.